سئو داخلی (On-page SEO)

سئو داخلی چیست؟ آموزش سئو on page و فاکتورهای ضروری

طی چند سال اخیر، سئو به رکن اصلی موتورهای جست‌و‌جو تبدیل شده است. در واقع گوگل برای ایجاد یک رابطه کاربری موثر، به تدوین یک سری دستورالعمل و قوانین تحت عنوان سئو پرداخته است که رعایت آن برای تمامی فعالان این عرصه ضروری تلقی می‌شود. با توجه به گستردگی مبحث بهینه‌سازی وب سایت‌های مختلف، می‌توان آن را به دو بخش سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم کرد. هر یک از دو مورد گفته شده دارای سلسله مراتب خاصی هستند که در نهایت موجب بهبود رتبه‌بندی سایت و افزایش نرخ بازدید از آن خواهند شد. با توجه به اهمیت مسئله فوق، قصد داریم تا در مقاله پیش رو از وب‌سایت آوای فرین، به طور مفصل‌تری به مسئله سئو داخلی بپردازیم.

مشاوره تخصصی سئو

منظور از سئو داخلی چیست؟

شاید بهتر باشد پاسخ به این سوال را با این نقل‌قول آغاز کنیم که: هر تغییر بزرگی از خود ما آغاز می‌شود! باتوجه‌به این جمله می توان گفت که منظور از سئو داخلی یا on page، بهینه‌سازی تمامی اجزای داخلی سایت است تا در نهایت همه چیز به درستی سر جای خود قرار بگیرد. این کار با بررسی دو مولفه مهم صورت می گیرد، اولی الگوریتم‌ها و دیتاهای گوگل و دومی نتیجه فعالیت کاربران. اگرچه هر دو این موارد در نهایت به ایجاد تعامل مطلوب‌تر کاربران منتهی می‌شود؛ چراکه اصل و اساس موتورهای جست‌وجو بر پایه رضایت کاربر استوار است. بهینه‌سازی داخلی، شامل بررسی تک‌به‌تک عوامل داخلی سایت مانند کلمات کلیدی، توضیحات متا، سرعت آپلود صفحات، ایجاد محتوا استاندارد و باکیفیت و… خواهد بود تا در نهایت صفحات متعدد سایت به‌راحتی در دسترس خزنده‌های گوگل قرار گرفته و رتبه خوبی بگیرند!

چرا سئو داخلی مهم است؟

بدیهی است که هدف از انتشار محتواهای گوناگون در بستر گوگل، دیده شدن توسط کاربران و کسب درآمد در بازار دیجیتال مارکتینگ است. برای دستیابی به این هدف، سایت باید عملکرد درستی داشته باشد و تنها تولید محتوا باکیفیت کافی نیست! به‌طورکلی زمانی که محتوایی در فضای وب منتشر می‌شود در اولین مرحله باید توسط ربات‌های خزنده گوگل آنالیز شوند. این ربات‌ها وظیفه دارند که اطلاعات مهمی همچون: کلمات کلیدی، تایتل‌ها، لینک‌ها و… را از محتوا جمع‌آوری کرده و پردازش کنند. پس از انجام این فرایند، محتوایی که بیشترین تطابق با دستورالعمل‌های گوگل، را داشته باشد، در صفحات برتر جست‌وجو مخاطبان قرار می گیرد. این کار باعث افزایش ترافیک ارگانیک در سایت های برتر خواهد شد؛ بنابراین هرچه یک سایت از نظر بهینه‌سازی داخلی موفق‌تر و کامل‌تر باشد رتبه بالاتری دریافت خواهد کرد.

تکنیک های سئو داخلی

باتوجه‌به اهمیت سئو داخلی که در بخش قبلی به طور مفصل آن را توضیح دادیم، حال این سوال مطرح می‌شود که چه مولفه هایی در مبحث بهینه‌سازی داخلی وب‌سایت قرار می گیرد؟ جواب این سوال را در ادامه مطلب به شما خواهیم داد.

انتخاب بهترین کلمات کلیدی و به کارگیری درست آنها

همانطور که می‌دانید کلمات کلیدی راه ارتباطی با مخاطب با محتواهای گوناگون است؛ بنابراین بیش از آنچه به نظر می‌رسد اهمیت دارد. انتخاب این کلمات باید بر مینا دو اصل صورت بگیرد؛ اصل اول تناسب با موضوع محتوا است و اصل دوم پر سرچ بودن کلمات. به خاطر داشته باشید که تنها انتخاب کلمه کلیدی درست کارساز نیست؛ به این معنی چگونگی استفاده از آن در محتوا نیز اهمیت بسیاری دارد.

به کارگیری کلمات کلیدی در ابتدای محتوا

استفاده از کلمات کلیدی در چند خط اول محتوا ضرورت بسیار دارد. با این کار ربات‌های خزنده در همان لحظات ابتدایی آنالیز خود متوجه موضوع و دسته‌بندی محتوا شما خواهند شد. این تکنیک تا حد زیادی روی بالت رفتن رتبه گوگل موثر است.

رعایت تراکم و چگالی کلمات کلیدی

نویسندگان محتوا به خوب می‌دانند که تعداد تکرار کلمات کلیدی در هر محتوا از یک الگو خاص پیروی می‌کند. مطابق این الگو کلمات کلیدی اصلی باید نیم تا یک درصد کلمات کل محتوا باشند. در خصوص کلمات کلیدی مترادف (LSI) نیز گفته می‌شود که حداقل یک الی دو بار باید در متن تکرار شوند. این مسئله یکی از قوانین سئو داخلی است که باید به طور دقیق رعایت شود. از طرفی تراکم کلمات کلیدی در محتوا بسیار اهمیت دارد. نویسنده باید تلاش کند تا از کلمات کلیدی به‌گونه‌ای در محتوا استفاده کند که همگی در یک بخش خاص مقاله متراکم نشوند.

به کارگیری کلمات کلیدی در تیترهای اصلی

هر محتوا از تعدادی تیتر اصلی و زیر تیتر تشکیل می‌شود که از آن تحت عنوان هدینگ‌های محتوا یاد می‌کنیم. اهمیت این بخش از نظر گوگل بسیار بالا است؛ بنابراین به کارگیری کلمات کلیدی در این قسمت‌ها به درک بهتر محتوا توسط گوگل کمک خواهد کرد. با این کار در واقع راه رسیدن کاربر به محتوا را کوتاه‌تر کرده و تجربه بهتری برای وی ایجاد می‌کنید.

استفاده از تگ عنوان خوب و متناسب

انتخاب عنوان مناسب یکی از مهم‌ترین کارهایی است که برای سئو داخلی است باید انجام دهید. این عنوان در واقع اولین چیزی است که کاربر آن را مشاهده می‌کند و نقش مهمی در رتبه‌بندی وب‌سایت دارد. باتوجه‌به اهمیت تایتل اصلی بهتر است در انتخاب آن، کلمات کلیدی را نیز مدنظر داشته باشید. در واقع اگر به‌گونه‌ای تایتل را طراحی کنید که کلمه کلیدی بخش از آن یا دست‌کم مشتقی از آن باشد درک بهتری برای موتورهای جست‌وجو و البته کاربر ایجاد خواهد کرد. ازاین‌رو توصیه می‌شود نکات زیر را در انتخاب عنوان مناسب در نظر داشته باشید:

  • از عبارات جامع و پرکاربرد کمک بگیرید
  • عنوان را خیلی طولانی نکنید.
  • استفاده از نام برند را فراموش نکنید.
  • از اعداد استفاده کنید (مواردی مثل عدد سال، تعداد تکنیک‌ها و…)

استفاده از هدینگ بندی مناسب

یک نویسنده ماهر به خوبی می‌دانید که ترتیب هدینگ بندی اصولی در محتوا چگونه است. با رعایت این مورد به خصوص، در واقع یک محتوا استاندارد و سازمان‌یافته ایجاد خواهد شد که از نظر موتورهای جست‌وجو بسیار بااهمیت و ارزشمند است.

توضیحات متا را دست‌کم نگیرید!

شاید از نظر برخی ، متا دیسکریپشن اهمیت چندانی در سئو داخلی سایت نداشته باشد؛ اما باید بگوئیم که این توضیحات یک درک اولیه برای کاربر ایجاد کرده و تجربه کاربری را بهبود می‌بخشند. نوشتن توضیحات متا قاعده خاصی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • باید در حد دو تا سه جمله کوتاه، مختصری از هدف مقاله را بازگو کند.
  • بهتر است از کلمه کلیدی در آن استفاده شود.
  • نباید از روی متن اصلی کپی شود.

استفاده از لینک‌های داخلی و خارجی

یکی دیگر از تکنیک های سئو داخلی، استفاده از لینک‌های داخلی و خارجی به‌صورت اصولی است. به کمک لینک‌های داخلی می‌توانید مقالات مشابه وب‌سایت خود را به یکدیگر پیوند دهید. انجام این کار اگر به‌صورت تکنیکی و بر اساس نیاز کاربر انجام شود او را به صفحات مختلف وب‌سایت شما سوق می‌دهد که این مسئله سبب افزایش بازدید از سایت خواهد شد. استفاده از لینک‌های خارجی، در واقع راهی برای افزایش اعتبار و ارزش وب‌سایت شما هستند. با پیوند به سایت‌هایی که رتبه بالاتری دارند، می‌توانید اعتبار دامنه سایت خود را افزایش دهید.

بهینه‌سازی URL

آدرس صفحات یکی از مشخصه‌های مهم موردنظر گوگل هستند. به عبارت بهتر آنالیز ربات‌های خزنده گوگل از همین آدرس صفحات یا URLها آغاز می‌شود. وجود اعداد و کاراکترهای رندوم در این قسمت می‌توانند کاربر را گیج کند؛ بنابراین بهتر است در انتخاب آن از عبارات با مفهومی همچون کلمات کلیدی کمک بگیرید تا علاوه بر شناسایی بهتر توسط موتورهای جست‌وجو درک بهتری برای کاربر ایجاد کنید. رعایت نکاتی همچون: کوتاه بودن عبارات انتخابی، استفاده از یک زبان خاص، استفاده از حروف کوچک و… در انتخاب URL مناسب، ضروری است.

نوشتن محتوا استاندارد

برای‌آنکه بتوانید محتوا خوب و مفیدی بنویسید باید خود را به‌جای کاربر بگذارید تا بتوانید نیازهای او را درک کنید. خواهید دید که با انجام این کار، کم‌کم یخ ذهنتان آب می‌شود و می‌توانید محتوایی درست متناسب نیاز کاربر بنویسید. برای انجام هرچه بهتر این کار توجه به نکات زیر ضروری به نظر می‌رسد:

  • رعایت همه‌جانبه دستورالعمل‌های سئو داخلی
  • استفاده از استراتژی‌های جدید و منحصربه‌فرد
  • عدم کپی نویسی
  • استفاده از جملات ساده و روان
  • رعایت ساختار استاندارد محتوا
  • توجه به اصول نگارشی

استفاده از تصاویر

اهمیت تصاویر را در محتوا دست‌کم نگیرید؛ چرا که بر اساس تجربیات به‌دست‌آمده، ردیف‌کردن نوشته‌های متعدد پشت‌سرهم بدون حتی یک تصویر به عنوان زنگ‌تفریح، محتوا را کسالت‌بار خواهد کرد و بدیهی است که در مدت زمانی کوتاه مخاطب صفحه موردنظر را ترک خواهد کرد.  بر همین اساس توصیه می‌کنید جنبه‌های بصری را به محتوا خود اضافه کنید تا تنوعی برای مخاطب ایجاد شود. در همین راستا توصیه می‌شود نکات زیر را نظر داشته باشید:

  • از تصویر بزرگ و باکیفیت استفاده کنید.
  • حجم عکس را به کمک اپلیکیشن‌های مخصوص کم کنید.
  • برای تصاویر کپشن مرتبط بنویسید و در آن از کلمات کلیدی استفاده کنید.
  • تصاویر جدید را به کار بگیرید.
  • از لوگو یا واترمارک برای شخصی‌سازی تصاویر کمک بگیرید.

 سرعت آپلود را افزایش دهید.

فراموش نکنید که نهایت مدت زمانی که کاربر برای بالا آمدن صفحه موردنظر صبر می‌کند چیزی حدود 3-5 ثانیه است؛ بنابراین به نظر می‌رسد یکی از قطعی ترین دستورالعمل‌های سئو داخلی از نظر گوگل، سرعت آپلود سایت است. از جمله تکینیک های افزایش سرعت سایت می توان به موراد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از هاست مناسب
  • به کارگیری افزونه‌های افزایش سرعت
  • بهینه‌سازی حجم تصاویر
  • فشرده کردن حجم داده‌های جاوا اسکریپت و CSS
  • کدنویسی صحیح و حذف المان های اضافی
  • حذف افزونه‌های بلااستفاده
  • به کارگیری CDN

و…

فعال‌سازی امکان سازگاری با نمایشگر موبایل

فراموش نکنید که بخش عمده جست‌وجوهای گوگل توسط تلفن‌های همراه صورت می گیرد. به عبارت بهتر ازآنجایی‌که افراد همیشه موبایل خود را به همراه دارند، اکثر نیازهای خود را از طریق آن جست‌وجو می‌کنند. این ویژگی می‌تواند جز اصول موردنظر گوگل برای رتبه‌بندی سایت باشد. از طرفی درصورتی‌که کاربران نتوانند محتوا وب‌سایت را در نمایشگر موبایل خود مشاهده کنند، سایت را ترک خواهند کرد. همین مسئله آمار بازدید سایت را پایین خواهد آورد و موجب کاهش نرخ کلیک نیز خواهد شد.

آموزش سئو داخلی

برای‌آنکه بتوانید صفر تا صد امور بهینه‌سازی وب‌سایت را به درستی انجام دهید و نرخ بازدید خود را به طور شگفت‌انگیزی افزایش دهید، باید اصول سئو داخلی را به‌صورت اصولی یاد بگیرید. در همین راستا می‌توانید از کلاس‌های آموزشی آنلاین یا حضوری در این زمینه استفاده کنید. مجموعه آوای فرین به عنوان یکی از ارائه‌دهندگان دوره‌های آموزشی بهینه‌سازی داخلی و خارجی وب‌سایت می‌تواند در این مسیر به شما کمک کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاورین آژانس دیجیتال مارکتینگ آوای فرین تماس حاصل کنید.

جمع‌بندی

استراتژی‌های فعلی گوگل، تماما براساس ایجاد دسترسی بهتر برای کاربران طراحی شده است‌. این استراتژی‌، شامل یک سری دستورالعمل برای بهینه‌سازی اطلاعات منتشر شده در بستر گوگل است تا در نهایت کاربران بتوانند در کمترین زمان ممکن، به پاسخ سوالات خود دست یابند. اصلاح ساختار داخل سایت سهم عمده‌ای در تحقق این مهم دارد. در همین راستا، سئو داخلی به مجموعه اقدامات اصلاحی ساختار درونی سایت گفته می‌شود. این اقدامات شامل موارد مهمی همچون: انتخاب کلمات کلیدی بهینه‌سازی شده، انتخاب عنوان مناسب و مرتبط، نگارش محتوا استاندارد و مخاطب پسوند، لینک سازی اصولی و… است که هریک از آنها، نقش موثری در بهبود رتبه سایت دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ممنون از اینکه تا الان تو سایت موندی

اگه بخوای، میتونی شماره موبایلت رو بذاری تا باهات تماس بگیریم و در مورد چالش‌هایی که داری صحبت کنیم که یه دید کلی بگیری