امروزه اغلب الگوریتمهای موتورهای جستوجو بر پایه اصول سئو استوار هستند. این دستورالعملها به گونهای تنظیم شدهاند که کاربران در سریعترین زمان ممکن به پاسخ سوالی که در موتورهای جستوجو سرچ میکنند دست یابند. در همین راستا اغلب سایتهای فعال در بستر وب موظف هستند تا برای موفقیت بیشتر اصول سئو را به بهترین شکل ممکن پیاده سازی کنند. در این میان، وبسایتهای وردپرسی به عنوان پرکاربردترین گزینههای موجود از قاعده گفته شده مستثنی نیستند! در همین راستا قصد داریم در مقاله پیش رو به آموزش رایگان سئو وردپرس بپردازیم. با ما در ادامه همراه باشید.
سئو وردپرس چیست؟
در کلامی ساده باید بگوییم منظور از سئو وردپرس، بهینهسازی وبسایتهای وردپرسی به منظور بهبود رتبه و افزایش ترافیک سایت است. این اقدامات روی بخشهای مختلف سایت انجام میشود تا در نهایت با بهبود تجربه کاربری، نرخ بازدید از سایت را بالا ببرد. آموزش رایگان سئو وردپرس شامل موارد زیر است:
- تنظیمات اولیه سایت
- نصب افزونههای کاربردی
- لینکسازی داخلی و خارجی
- بهینهسازی تصاویر
- تعیین آدرس ثابت
- بررسی ایندکس بودن سایت
و…
چرا آموزش رایگان سئو وردپرس اهمیت دارد؟
همانطور که میدانید قالبهای وردپرسی کاربری به مراتب سادهتر و امکانات متنوعتری دارند. ازاینرو امروزه اغلب افراد سایتهای وردپرسی را بر دیگر موارد ترجیح میدهند. این محبوبیت روزافزون باعث میشود تا بهینهسازی وبسایتهای وردپرسی هر روز بیشتر از دیروز اهمیت پیدا کند. از آنجایی که اصلیترین مزیت این دسته از سایتها مدیریت محتوا به شیوهای سادهتر است، سئو وردپرس روی بهینهسازی قالب محتواها تاکید بیشتری دارد. پیرو همین مسئله تمامی زیرساختهای وبسایت را آنالیز کرده و موارد تخلف که موجب کاهش رتبه سایت در موتورهای جستوجو میشوند را به شیوهای موثر اصلاح خواهد کرد.
آموزش سئو وردپرس ساده در ۲۰۲۵
پیش از آنکه به صورت تخصصی وارد بحث آموزش رایگان سئو وردپرسی شوید، باید مقدمات انجام کار را فراهم کرده باشید. در حقیقت با درک پیشنیازهای لازم و مفاهیم پایه و کلیدی میتوانید در مدتزمان کمتر و با اقداماتی موثرتر وبسایت خود را بهینهسازی کنید.
به کارگیری هاست مناسب
به خاطر داشته باشید که هاست به عنوان فضای ذخیرهسازی دیتاهای وبسایت، باید متناسب با طیف فعالیت آن یک سری ویژگی خاص و امکانات موردنیاز را داشته باشد. یک هاست نامناسب و بیکیفیت در همان ابتدای کار شما را جا خواهد گذاشت! بنابراین توصیه میکنیم در خرید نوع مناسب آن، صرفهجویی را کنار بگذارید تا مجبور به دوباره کاری نباشید. یک هاست با کیفیت و کاربردی باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
دسترسی خوب (Uptime)
برای آنکه مخاطب بتواند در هر ساعت شبانهروز به سایت شما دسترسی داشته باشد نیاز به یک هاست باثبات دارید. این ویژگی تحت عنوان uptime شناخته میشود و به پایداری سرورها و اتصالات هاست اشاره دارد. بهطورکلی برای دسترسی دائمی به صفحات مختلف سایت باید مقدار آپ تایم بالای ۹۹ درصد باشد.
ظرفیت مناسب
این مورد تا حد زیادی وابسته به کاربری سایت شما خواهد داشت. اگر طیف فعالیت سایت به گونهای است که دیتاهای با حجم بالا دارد، باید هاستی با ظرفیت متناسب تهیه کنید. ناگفته نماند که وبلاگهای ورد پرسی اغلب حجم زیادی ندارند و یک هاست با ظرفیت حدود ۱۰ گیگابایت کار شما را راه میاندازد.
سازگاری
همانطور که در بخشهای قبلی گفتیم تنظیمات و زیرساختهای وبسایتهای وردپرسی زمین تا آسمان با سایرین متفاوت هستند؛ بنابراین باید هاستی را خریداری کنید که با وبسایت شما سازگار باشد. خوشبختانه امروزه اغلب سرویسهای هاستینگ پیشنهادات ویژهای برای سایتهای وردپرسی دارند و دستتان در انتخاب بسیار باز است!
گواهی SSL
این عبارت به تدابیر امنیتی که برای اطلاعات منتشر شده در فضای وب اندیشیده میشود اشاره دارد. در حقیقت با نصب این پروتکل محافظتی روی هاست، از نشت اطلاعات حساسی مانند رمزهای ورود و دادههای شخصی سایت جلوگیری خواهد شد. حرف “s” در کنار http بیانگر برخورداری سایت مذکور از این گواهی خواهد بود. گفته میشود که اغلب سرویسهای هاستینگ ایرانی این گواهی را با پرداخت هزینه اضافه روی هاست نصب میکنند.
پشتیبانی قدرتمند
از جمله مهمترین ویژگیهای یک هاست باکیفیت، پشتیبانی سریع و ۲۴ ساعته است تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوان سریعتر آن را رفعورجوع کرد.
بررسی دسترسی موتورهای جستجو
یکی از قابلیتهای وبسایتهای وردپرسی عدم نمایش محتوای سایت در موتورهای جستجو است. این گزینه در هنگامی که سایت هنوز در حال ساخت است فعال میشود. در این شرایط هیچ یک از محتواهای شما برای موتورهای جستجو قابلدسترسی یا ایندکس نیستند؛ بنابراین از جمله اقدامات اولیه پیش از آموزش رایگان سئو وردپرس آن است که از غیرفعال بودن گزینه فوق اطمینان حاصل کنید.
انتخاب آدرس دقیق سایت
یک نکته جالبی که در مورد موتورهای جستجو وجود دارد آن است که هرگونه تغییر در آدرس وبسایت، شما را به صفحهای غیر از آنچه دنبالش هستید هدایت میکند! به عبارت بهتر اگر در آدرس سایتی عبارت www وجود داشته باشد و شما آن را وارد نکنید، احتمالاً نمیتوانید سایت مورد نظر را پیدا کنید، البته درصورتیکه این فرمت از آدرس، روی نسخه اصلی redirect نشده باشد. باتوجهبه اهمیت این قضیه از نظر موتورهای جستجو بهتر است آدرس دقیق را در قسمت مورد نظر وارد کرده و همیشه آن را ثابت نگه دارید. همچنین در هنگام تنظیم اطلاعات بازنشانی یا redirect باید به گونهای عمل کنید که تنها همان آدرس وارد شده قابلدسترسی باشد. به عبارت بهتر اگر آدرس اصلی سایت دارای www است باید تنظیمات را به نحوی انجام دهید که حتی اگر کاربر آدرس سایت را بدون این عبارت نیز وارد کند باز هم به آدرس اصلی وارد شده هدایت شود.
نصب گواهی SSL
بر اساس یکی از بیانیههای تیم گوگل، وجود عبارت https در دامنه سایت، تاثیر بسزایی در بهینهسازی آن دارد. همانطور که پیشتر هم به آن اشاره کردیم، این عبارت بیانگر مجهز بودن وبسایت به پروتکل ایمنی ssl است. این آپشن باید روی هاست سایت وردپرسی نصب شود که گاهی رایگان و گاهی هم با پرداخت هزینه همراه است. باتوجهبه تفاوت شیوه نصب این گواهی امنیتی روی هاستهای مختلف، بهتر است از تیم پشتیبانی هاستینگ خود در این زمینه کمک بگیرید. عدم وجود این گواهی باعث میشود تا بهمحض ورود، پیامی تحت عنوان امن نبودن سایت به کاربر نشان داده شود.
تعیین پیوند یکتا (permalink)
پرمالینکها در واقع آدرس صفحات خاصی از وبسایت شما هستند. در تعیین این پیوندهای یکتا معمولا یک عبارت خاص متناسب با موضوع صفحه به کار گرفته میشود که کاربر بتواند به راحتی آن را متوجه شود. این درک به او کمک خواهد کرد تا سریعتر و راحتتر به محتوای مورد نظرش دسترسی پیدا کند. این مسئله به طور مستقیم روی بهبود تجربه کاربری و بهینهسازی سایت اثر خواهد داشت. برای تعیین پیوندهای یکتا برای صفحات مختلف بهتر است از گزینه post name بهره بگیرید. این عبارت کوتاه قابلفهم بسیار موثر واقع خواهد شد. در همین راستا میتوانید به زیرمنوی permalink مراجعه کرده و گزینه post name را فعال کنید تا پس از آن در آدرس صفحات مشخصههای سادهتری برای درک محتوای صفحه به نمایش درآید.
نصب افزونههای وردپرس
گام بعدی در آموزش رایگان سئو وردپرس نصب افزونههای وردپرسی است. در واقع علیرغم عملکرد خوب قالبهای وردپرسی در زمینه اصول بهینهسازی، بد نیست که روند سئو سایت را به کمک افزونههای مختلف سادهتر کنید. در حال حاضر، افزونههای متعددی در این زمینه وجود دارند؛ اما محبوبترین آنها Yoast seo است. وظیفه این افزونه و سایر گزینههای موجود، ارائه راهکارهایی برای بهبود محتوا و چیدمان تنظیمات سایت بر اساس اصول و قواعد سئو است. برای نصب افزونههای جدید کافیست از زیرمنوی افزونه وارد بخش افزونه تازه شوید و در باکس جستجو نام افزونه مورد نظر را سرچ کنید. باتوجهبه اینکه افزونه Yoast محبوبیت بیشتری در میان کاربران دارد در ادامه نحوه پیکربندی آن را برایتان شرح خواهیم داد:
- پس از فعالسازی پلاگین Yoast، در ساید بار وبسایت، گزینهای مبنی بر آن، نمایش داده میشود. با ضربه زدن روی آن، با سه زیرمنوی پیکربندی گامبهگام، پژوهش کلمه کلیدی و تنظیمات سئو مواجه میشوید که باید روی گزینه پیکربندی کلیک کنید.
- با کلیک روی گزینه پیکربندی، وارد بخشی به نام محیط خواهید شد. در این قسمت از شما پرسیده میشود که سایتتان در حال ساخت یا فعال است؟ درصورتیکه هنوز از تنظیمات سایت اطمینان کافی ندارید بهتر است روی گزینه دوم؛ یعنی سایت در دستساخت است کلیک کنید. سپس با استفاده از گزینه next به مرحله بعدی بروید.
- در این مرحله آموزش رایگان سئو وردپرس باید مشخص کنید که سایت متعلق به شخص یا شرکت است. پس از انتخاب یکی از این دو گزینه، باید سایر فیلدها را نیز با اطلاعات مربوط به آن گزینه پر کنید.
- حالا باید اطلاعات ایندکس شدن محتوای وبسایتتان را به طور دقیق در فرم پیش رو وارد کنید. بله یا خیر بودن هر یک از گزینهها در این فرم باید بر اساس نوع فعالیت سایت تعیین شود.
- در این مرحله باید باتوجهبه تعداد نویسندگان سایت، یکی از گزینههای بله یا خیر را علامت بزنید.
- پس از مشخص کردن تعداد نویسندگان و کلیک کردن روی گزینه next وارد صفحه تنظیمات عنوان خواهید شد. در ادامه باید نام اختصاری فعالیت یا شرکتتان را وارد کنید. سپس اگر عنوان فوق، نیاز به جداکننده خاصی دارد آن را در فیلد پایین جستوجو کنید.
- با رفتن به مرحلههای بعدی یک سری صفحه برایتان باز خواهند شد که شامل اطلاعات خاصی نیستند. میتوانید از آنها رد شوید و تنظیمات را ذخیره کنید.
مشخص کردن دستهبندی و تگها
در مرحله بعدی آموزش رایگان سئو وردپرس باید با استفاده از دستهبندی و تگها صفحات مختلف سایت را در دستههای خاصی قرار دهید. با این کار، یک لیست سازمانیافته از موضوعات ایجاد خواهید کرد که به کمک آن، موتورهای جستجو راحتتر موضوعات مختلف سایت شما را تشخیص میدهند. این کار علاوه بر ایجاد دسترسی راحتتر برای کاربران، امکان مدیریت آسانتر را نیز، برای خودتان فراهم خواهد کرد.
ایجاد نقشه سایت
منظور از نقشه سایت لیستی از صفحات موجود و قابلدسترس کاربران است. XML Sitemap فایلی است که تمامی برگههای سایت را به همراه آدرس آنها در معرض نمایش موتورهای جستجو قرار میدهد تا به واسطه آن فرایند خزش و شناسایی موضوعات مختلف به راحتی انجام شود. این فایل، آخرین زمان بهروزرسانی صفحات را نیز به گوگل یا سایر موتورهای جستجو نشان میدهد. همچنین میتوان با کمک فایل XML صفحات پر اهمیت را از دیگر صفحات تشخیص داد. فعالسازی این فایل از طریق افزونه Yoast قابلانجام است.
لینکسازی داخلی
در ادامه فرایند آموزش رایگان سئو وردپرس باید به اهمیت لینکدهی داخلی در بهبود رتبه سایت اشاره کنیم. لینک دادن به صفحات مختلف سایت باعث میشود تا کاربران از صفحهای به صفحه دیگر گردش کنند! این مسئله تا حد زیادی روی افزایش ترافیک ارگانیک سایت موثر است. این کار معمولا در محتواهایی با موضوعات جامع انجام میشود و از آنها به موضوعات مرتبط جزئیتر پل زده خواهد شد. در همین راستا لینک صفحه مورد نظر را به کلمه مرتبط پیوست کنید. پس از انجام این کار، کلمه مذکور به رنگ آبی درآمده و با کلیک روی آن، صفحه دیگری از سایت باز خواهد شد.
بهینهسازی تصاویر
جالب است بدانید که بهینهسازی وبسایت وردپرسی تنها به مطالب و محتوای درج شده ختم نمیشود. به عبارت بهتر، شما میتوانید تصاویر موجود در صفحات را نیز به شیوهای خاص بهینهسازی کنید. برای انجام این کار باید از قابلیت متن Alt برای تصاویر بهره بگیرید. بدین معنی که توضیحی برای تصویر مورد نظر درج کنید تا بعداً موتورهای جستجو از طریق آن، به سایت شما رتبه دهند. توجه داشته باشید که هر چقدر توضیحات تصویر ارتباط بیشتری با محتوای آن داشته باشد از نظر موتورهای جستجو مطلوبتر و مفیدتر است. برای افزودن متن Alt به تصاویر میتوانید از افزونه Yoast و گزینه Set optimized image استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که در هنگام درج اطلاعات متناسب برای تصاویر، بین کلمات خط تیره بگذارید تا مشخص چند کلمه است.
استفاده از لینکهای خارجی
در یکی دیگر از سرفصلهای آموزش رایگان سئو وردپرس باید به شرح اهمیت لینکسازی خارجی بپردازیم. همانطور که میدانید منظور از لینک خارجی یا بکلینک، پلهای ارتباطی است که میان دو سایت مختلف ایجاد میشوند. این ارتباط، تاثیر بسیاری بر سئو سایتهای وردپرسی خواهد داشت. بهطورکلی، لینکهایی که کاربر را به سایت شما ارجاع میدهند را لینکهای ورودی و برعکس آن را لینکهای خروجی مینامیم. هدف از انجام لینکسازی خارجی، اشتراک موفقیت است. بدین معنی که اگر شما سایت موفقی هستید و رتبه خوبی در موتورهای جستجو دارید باید آن را با سایتهای دیگر به اشتراک بگذارید. برعکس این موقعیت نیز امکانپذیر است و سایت باارزش و پربازدید دیگر میتواند با لینک دادن به سایت شما اعتبار و جایگاهتان را بهبود ببخشد. با این کار یک شاهراه ارتباطی قدرتمند ترتیب میدهید که به موتور جستجو برای یافتن مطالب مرتبط کمک میکند و این یعنی یک موفقیت دسته جمعی!
آموزش سئو یا بهینهسازی سایت | اصول Seo+ گواهینامه پایان دوره
از آنجایی که امروزه اصول سئو به قاعده بیچون و چرای موتورهای جستجو تبدیل شدهاند برای موفقیت در بازارهای رقابتی باید قدمبهقدم با دستورالعملهای موجود پیش برویم. همانطور که میدانید صفر تا صد قواعد سئو بر پایه بهبود تجربه کاربری تنظیم شده است. ازاینرو، وبسایتی در عرصه رقابت موفقتر خواهد بود که با جلب رضایت همهجانبه کاربران خویش، ترافیک ارگانیک بیشتری داشته باشد. آژانس دیجیتال مارکتینگ آوای فرین باتجربه و تخصص در عرصه سئو و بهینهسازی وبسایتهای مختلف، برگزارکننده دورههایی در این زمینه است. این مجموعه با استفاده از امکانات به روز، تمامی اصول و قواعد سئو را به شما آموزش خواهد داد تا بتوانید در سریعترین زمان ممکن به یک سئوکار متبحر تبدیل شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران مجموعه تماس حاصل کنید.
جمع بندی
این روزها وبسایتهای وردپرسی به دلایل متعددی همچون ساختار و کاربری آسانتر، متنباز بودن، انعطاف پذیری، داشتن قالبهای متنوع و… بر دیگر فرمتهای طراحی سایت ترجیح داده میشوند. باتوجهبه این محبوبیت روزافزون اغلب کاربران تمایل دارند تا شیوه بهینهسازی یا همان سئو سایتهای وردپرسی را یاد بگیرند. خبر خوب این است که وردپرس به بهترین حالت ممکن با دستورالعملهای سئو مچ میشود. تنها کافی است با آموزش سئو رایگان وردپرس به فوتوفنهای موثر انجام این کار دست یابید. انتخاب هاست مناسب، لینکسازی داخلی و خارجی، بهینهسازی تصاویر، استفاده از افزونههای کاربردی و… از جمله راهکارهای موثر برای بهینهسازی سایت و افزایش نرخ بازدید آن است.
خبرنامهٔ آوای فرین را از دست ندهید!
هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما میفرستیم.